Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Як освіжити майже зів’ялу зелень

Якщо зелень трохи зів'яла, а листя втратило свою свіжість, але не зіпсувалося, ситуацію можна спробувати врятувати.
Як відомо, термін зберігання зрізаних трав дуже малий. Після відведеного їм часу їх стеблинки опускаються, а листочки починають підсихати.
На щастя, є спосіб, який допоможе повернути рослинам "квітучий" вигляд. Для цього їх необхідно помістити у воду, в яку додано 1 столову ложку оцту.
Важливо, щоб вода була холодною, можна навіть додати кілька кубиків льоду.
Далі потрібно залишити так трави на одну годину і можна використовувати свіжу зелень у салатах і будь-яких інших стравах.

Також, якщо зелені багато і ви за один раз усю не використаєте, то можна зберегти її якнайдовше. Для цього помістіть зелень у банку з водою, зав'яжіть зверху поліетиленовим пакетом і поставте в холодильник.
Окрім того, щоб швидше реанімувати зелень і повернути втрачений аромат, сполосніть її не в холодній, а в теплій воді.
До того ж є простий спосіб зберегти свіжість зелені на більш тривалий час:
Помити стебла і потримати їх трохи у холодній воді; Дати обсохнути, розклавши на рушник; Коли на зелені не залишиться ані краплі води, покласти її у харчовий контейнер; Щільно закрити кришкою і поставити у холодильник.

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *